TISKOVÁ ZPRÁVA

SKVĚLÝ ROČNÍK FESTIVALU KOUŘIMSKÁ SKÁLA 2022

    Tradiční rodinný festival Kouřimská skála se po dvouletém covidovém odmlčení dočkal dokonalého návratu. V sobotu 13. srpna 2022 se v tomto kouzelném přírodním areálu sešlo velké množství návštěvníků, aby se společně potěšili muzikou a zábavou.

    Mottem je už desátý rok vzpomínání na zpěváka Petra Muka (1965-2010) v podání jeho kolegů a přátel. Odpolední start dvanáctihodinového programu s moderátorem Martinem Hrdinkou patřil dětem a slavné písničky v podání skupiny Jaroslava Uhlíře i účinně kontaktní show dua Štístko a Poupěnka bavily malé i velké diváky. Zajímavé bylo vystoupení žaček kouřimské Základní umělecké školy i též místní mistryně světa v aerobiku Terezy Strejčkové.

     Pokračování akce v podobě skupiny Kryštofa Michala Portless bylo velkou devadesátkovou rockovou jízdou, Covertrio+ zaujalo výborně zmáknutým repertoárem z posledních pěti dekád. Lucie Bílá dokázala, že je právem první dámou české popmusic a její recitál s klavírním doprovodem Petra Maláska byl opravdovým zážitkem. Křest nové 2LP/CD kompilace největších hitů projektu Shalom odstartoval večerní vzpomínkový blok. Tam se propojila exkapela Petra Muka – s mnoha originálními členkami a členy jiných seskupení kolem tohoto stále populárního zpěváka – s pěveckými hosty Noemi Mukovou, Janem Dvořákem, Viktorem Dykem, Adamem Mišíkem a Milanem Peroutkou. Sugestivní gotický rock kapely Jerusalem dobře zapadl do úplňkového večera, jehož výtečným závěrem byl melodický rocker Petr Kolář.

     To vše našlo pozitivní odraz v nedělním večerním vysílání TV Prima, dokonce v hlavních zprávách, což rozhodně není běžné. Agentury RichART Richarda Dušáka a Agentura č.p. 9 Kouřim Tomáše Waschingera – společně s městem Kouřim a dlouhou řadou spolupracovníků – odvedly profesionálně precizní i fandovskou práci. Petr Muk si jako tradičně „tam někde“ pohlídal počasí, takže dlouho hrozící déšť se nekonal.

     Pro návštěvníky to tak byl vskutku spokojeně prožitý den v mimořádném prostředí a s výjimečnou muzikou. Velké poděkování patří všem sponzorům a podporovatelům, bez jejichž přispění by se tento dnes již zavedený a nikoli malý festival nemohl konat.