Tisková zpráva 2017

Rodinný festival Kouřimská skála 2017 aneb Vzpomínka na Petra Muka

26.8. 2017 KOUŘIM (okr. Kolín)

Oficiální tisková zpráva (7.9.2017)

JIŽ ŠESTÝ  ROČNÍK FESTIVALU KOUŘIMSKÁ SKÁLA SE VYDAŘIL!

Slunečné počasí, velký zájem diváků, neutuchající podpora města Kouřim a jejich obyvatel a zajímavý koncertní program se staly poznávacími znameními letošního ročníku festivalu Kouřimská skála. Sobotní zábava pro celou rodinu spojila odpolední pohádkové putování pro děti, koncertní vystoupení známých zpěváků i tradiční písňovou vzpomínku na zpěváka Petra Muka (1965 – 2010).

Vedle kouřimských hudebníků nebo sportovců se také tentokrát sešla výborná parta zpěváků a muzikantů. Hudebním vzpomínáním se značným  posluchačským ohlasem přispěli třeba David Koller s kapelou, Ilona Csáková, Petr Kolář s kapelou nebo Bohouš Josef.

Dalšími účinkujícími byli kouřimští Smoketown Fellows, kouřimský Svatoštěpánský sbor, mistryně světa ve sportovním aerobiku Tereza Strejčková, žáci ZUŠ Kouřim. Svým vystoupením přispěli také Patrola Šlapeto, Karya, B.lues, rockové Covertrio+ nebo večer uzavírající Abba Stars.

Ve speciálním večerním bloku s Petrovými písněmi se představil opět skvělý Petr Muk Band (Jana Feriová, Jana Vaněčková, Michaela Klímková, Zbyšek Kordač, Luděk Fiala, Vít Bareš a Tomáš Waschinger). V rámci písňového bloku Petr Muk Bandu byla pivkem pokřtěna letošní jubilejní 2CD reedice Petrova alba z roku 1997 s názvem Spolupracovníci, kamarádi i fandové Petra Muka se opět po roce přátelsky setkali. Je opravdu na koho a na co vzpomínat – a daří se to.

Více informací najdete na www.kourimskaskala.cz

Fb událost: https://www.facebook.com/events/173424203175963/?fref=ts